Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Σχολικός προσανατολισμός. Μια διαφορετική προσέγγιση

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε μία διαδικτυακή συνάντηση με τους μεγάλους μαθητές του σχολείου μας και τον κ. Αλέξανδρο Λαφάρα, διεθνές στέλεχος επιχειρήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη. Στόχος μας ήταν τα παιδιά να μπορέσουν να παραδειγματιστούν από την προσωπική πορεία του καλεσμένου μας και να υπάρχει δυνατότητα εποικοδομητικής συζήτησης. Τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για ευκαιρίες για σπουδές στο εξωτερικό, για αλλαγές στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια αλλά και να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε ένα ανεπίσημο και σχεδόν φιλικό κλίμα. Ευχαριστούμε τον κ. Λαφάρα για τον χρόνο του και την άψογη συνεργασία και ελπίζουμε να έχουμε την δυνατότητα να τα ξαναπούμε στο άμεσο μέλλον. 

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:                                    

                                                                                                                                                  

Ο Αλέξανδρος Λαφάρας ειναι διεθνές στέλεχος επιχειρήσεων με έδρα τη Νέα Υόρκη όπου ζει μόνιμα με τη σύζυγο του Κατερίνα και τις δύο τους κόρες. Έχει εργαστεί σε δέκα χώρες στην Ευρώπη, στην Μέση Ανατολή και στην Αμερική ενώ κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς καριέρας του είχε αρκετές φορές την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης διάφορων στρατηγικών επιχειρηματικών πλάνων, μερικά εκ των οποίων έχουν βραβευτεί από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών όπως επίσης και το  περιφερειακό γραφείο Οικονομικής Ανάπτυξης της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Λόγω της συγκεκριμένης διεθνούς εμπειρίας του, ο Αλέξανδρος έχει συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) επί Βαλκανικών θεμάτων και προώθησης Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, ενώ από το 2016 συνεργάζεται και με το Baruch College του City University της Νέας Υόρκης ως μέντορας μεταπτυχιακών φοιτητών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά.

Από τις αρχές του 2021 εργάζεται ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της ZS Fund LP, μίας επενδυτικής εταιρίας ιδιωτικού κεφαλαίου (Private Equity Fund) με έδρα τη Νέα Υόρκη. Για δύο χρόνια διετέλεσε επίσης Οικονομικός Διευθυντής της General Glass International Inc. (GGI), μίας Αμερικανικής βιομηχανίας 120 ετών με εμπορικές δραστηριότητες σε όλη την Βόρεια Αμερική. Έχει επίσης εργαστεί επί δώδεκα χρόνια για τον Όμιλο Alumil, κατέχοντας τις θέσεις του Εκτελεστικού Αντιπρόεδρου Βορείου Αμερικής, Γενικού Διευθυντή Βουλγαρίας όπως επίσης και Υπεύθυνου Οικονομικών Διευθύνσεων Εξωτερικού.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ in finance) από το πανεπιστήμιο του Sheffield της Μεγάλης Bρετανίας όπως επίσης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Χρηματοοικονομικά (MSc in Finance) από το Baruch College του City University της Νέας Υόρκης. Έχει παρακολουθήσει διάφορα προγράμματα εξειδίκευσης στελεχών μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα εξειδίκευσης στις «Διαπραγματεύσεις» της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Harvard των ΗΠΑ. Το 2019 συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία λίστα του Zicklin School of Business του Baruch College για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του πανεπιστημίου.

https://zicklin.baruch.cuny.edu/zicklin100/alumni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΡΥΦΗ - Τα Αγγλικά μας!