Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Out Of The Box Challenge 2020 by Χαρισμάθεια

Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας Out Of The Box Challenge για δεύτερη χρονιά στο κέντρο ξένων γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ, το μοναδικό εξεταστικό κέντρο στη Δυτική Μακεδονία.

Βάλαμε στόχο να κάνουμε το σχολείο όπως θα έπρεπε να είναι:
Ένας χώρος όπου κάθε παιδί θα βρίσκει χώρο έκφρασης, θα αναπτύσσει δεξιότητες, θα παίρνει γνώσεις, αλλά θα καλύπτει και τις συναισθηματικές του ανάγκες.
Μία εκπαίδευση που θα τοποθετεί το σχολείο μέσα στην κοινωνία και την κοινωνία μέσα στο σχολείο. Μία εκπαίδευση που θα είναι χτισμένη με χιούμορφαντασία και θα χαρίζει εμπειρίες.
Ένα όμορφο ταξίδι, με προκλήσεις, με δυσκολίες, με εκπλήξεις, που πάντα θα αφήνει στο τέλος την αίσθηση της ικανοποίησης και της πληρότητας στους ταξιδιώτες του, μαζί με έναν θησαυρό από σκέψεις, στιγμές, εικόνες, αρώματα και γεύσεις.

Για αυτόν τον λόγο διοργανώνουμε το Out of the Box Challenge, τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό φαντασίας & κριτικής ικανότητας, και τον σχεδιάσαμε για σένα!
Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα α
π’ έξωΔεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου.
Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Διαγωνισμός
Ο πρώτος μαθητικός διαγωνισμός φαντασίας & κριτικής ικανότητας είναι γεγονός!
Γιατί για να πετάξεις… πρέπει πρώτα να ελευθερωθείς!
Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις; Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου;
Δέξου την πρόκληση και έλα να το ανακαλύψουμε!
Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου. 

Οι Φάσεις του Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από Γ μέχρι ΣΤ Δημοτικού και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις. 
Α’ Φάση : 22 Φεβρουαρίου στο Κέντρο ξένων γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ, Αμύνταιο
Διάρκεια: 2 ώρες
Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Δέξου την πρόκληση και έλα στα εξεταστικά κέντρα, σε Ελλάδα και Κύπρο, για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου απαντώντας σε προβλήματα λογικής και φαντασίας.
Δεξιότητες
Κριτική ικανότητα, Φαντασία, Δημιουργικότητα
Μέγιστο επιθυμητό attention span: 2 ώρες

--------------------------------------------------------------------- 

Β’ Φάση:  23 Μαΐου στην Αθήνα
Διάρκεια: 3 ώρες
Ξεπέρασε το εμπόδιο της Α φάσης, ξεχώρισε και πάρε μέρος σε ένα μοναδικό φεστιβάλ δημιουργίας και κατασκευών που θα γίνει στην Αθήνα! Πόσο εύκολα μπορείς να περάσεις από την ιδέα στην πράξη; Πόσο μακριά είναι τα σχέδια σου από την κατασκευή σου; Δοκίμασε τις ιδέες σου και μάζεψε όσους περισσότερους πόντους μπορείς σε αυτό το τεράστιο παιχνίδι σταθμών!
Δεξιότητες
Της Α φάσης + Διαθεματικότητα, Συγκέντρωση, Συνεργασία, Επικοινωνία, Εφαρμογή, Επιμονή
Μέγιστο επιθυμητό attention span: 3 ώρες

------------------------------------------------------------------ 

Γ’ Φάση: 11 Ιουλίου σε παιδική κατασκήνωση κοντά στην Αθήνα

Διάρκεια: 10 μέρες
Ξεχώρισες στη Β φάση; Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον επιταχυντή! Έχεις 10 μέρες για να βρεις καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο μαζί με άλλα παιδιά. Είσαι έτοιμος να πας για το αδύνατο; Να πεις στον κόσμο πώς θα κάνεις τη διαφορά; Μπορείς να πείσεις τους ειδικούς για τη λύση που προτείνεις;
Δεξιότητες
Της Α και Β φάσης + Ομαδικότητα, Ηγεσία, Προσαρμοστικότητα, Δυσκολία, Ανθεκτικότητα, Καινοτομία, Τεχνολογία
Μέγιστο επιθυμητό attention span: 4 ώρες
------------------------------------------------------------------------------
Κόστος : 8 € / άτομο
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2020 
στη γραμματεία του κέντρου ξενων γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ 
στο Αμύνταιο, Φιλελλήνων 10.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΡΥΦΗ - Τα Αγγλικά μας!