Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΚΟΡΥΦΗ - Περήφανο ιδρυτικό μέλος του εla

Την  Κυριακή  13.1.2019  στον  πολυχώρο  Impact  Hub  στην  Αθήνα  ο  φορέας  εla –  Educational  Leadership Association – πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίασή του στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Σε ένα όμορφο πρωινό, τα 22 ιδρυτικά μέλη του εla εξήγησαν πως αφορμή της δημιουργίας του φορέα υπήρξε η  πίστη  στη  συλλογικότητα,  τη  συνεργασία,  την  ευέλικτη  σκέψη.  Το  motto  του  πολλά  υποσχόμενου νεοσύστατου φορέα είναι ‘Changing the Face ofEducation’, ‘αλλάζοντας το πρόσωπο της εκπαίδευσης.’ Και αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν με τις μελλοντικές τους δράσεις.

Το εla είναι μια συλλογική κίνηση από καταξιωμένους εκπαιδευτικούς και ιδιοκτήτες κέντρων μη τυπικής εκπαίδευσης που ξεχωρίζουν για την επιμονή τους να επενδύουν στην ποιότητα – ο καθένας από το δικό του τόπο και το δικό του χώρο – χωρίς συμβιβασμούς ή αναζήτηση εύκολων λύσεων, ενώ συγχρόνως τολμούν να ονειρεύονται μια εκπαίδευση σύγχρονη, καινοτόμο, εναλλακτική. Όπως εξήγησε η κα Βεζεργιανίδου, πρόεδρος του προσωρινού Δ.Σ που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του εla συμπορεύονται κάτω από ένα κοινό όραμα: «να οδηγήσουμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση στην Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Να διατηρήσουμε τις βασικές αξίες και αρχές της εκπαίδευσης που με το χρόνο και την οικονομική κρίση χάθηκαν και να διαμορφώσουμε μια εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αξίζει στην επόμενη γενιά.» Τους προσκεκλημένους καλωσόρισαν η κα Στράκαρη και ο κος Κουνιάκης, που δραστηριοποιούνται στα Τρίκαλα και την Πάτρα αντίστοιχα, ενώ η κα Ανδριώτη (Κέρκυρα) και η κα Ανυφαντή (Χαλκίδα) μίλησαν για το όραμα του εla. H κα Ντάβου (Αθήνα) περιέγραψε το ακαδημαϊκό προφίλ των σχολείων που αποτελούν τον εla καθώς και τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό του φορέα. 

Τα 22 ιδρυτικά μέλη του εla δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα:
Αθήνα: ΚΞΓ Λαγιοπούλου, ΚΞΓ Γλωσσομάθεια, ΚΞΓ Χρόνος
Αγρίνιο: ΚΞΓ Ειρήνη Ρένικα Παπακαμμένου
Έδεσσα: ΚΞΓ Success
Θεσσαλονίκη: KΞΓ Κυριακίδου, ELC Argiris Hatzopoulos, KΞΓ Vezergiannidou, KΞΓ Yes
Ιωάννινα: ΚΞΓ Επικοινωνία
Κέρκυρα: ΚΞΓ Κοντογιάννη, ΚΞΓ Andrioti School, ΚΞΓ A.Spanou, ΚΞΓ Evi Grammenou,
Κομοτηνή: ΚΞΓ My Green School
Λάρισα: ΚΞΓ Σοφιάδης
Λέρος: ΚΞΓ Καρανικόλα
Πάτρα: ΚΞΓ Μέλλον
Ρέθυμνο: ΚΞΓ Πατσουράκη-Γιαννουλάτου
Τρίκαλα: ΚΞΓ UK School
Φλώρινα (Αμύνταιο & Κ. Κλεινές): ΚΞΓ ΚΟΡΥΦΗ
Χαλκίδα: ΚΞΓ ELC Anifadis

Το εla φιλοδοξεί να αναλάβει ποιοτικές και ουσιαστικές δράσεις το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
πηγή: 
https://goo.gl/RVjjHS

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του εla:
https://ela.edu.gr/wp/



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΡΥΦΗ - Τα Αγγλικά μας!