Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Χαρισμάθεια - Out Of The Box Challenge

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦΗ στο Αμύνταιο θα φιλοξενήσει το Σάββατο 16 Μαρτίου 10:00-12:00 τις εξετάσεις της Χαρισμάθειας για παιδιά Γ ως και ΣΤ δημοτικού. Εξετάσεις διαφορετικές απ' ότι έχουμε μάθει ως τώρα. Που δεν εξετάζουν γνώσεις του σχολείου ή σωστή ορθογραφία. Που δεν εξετάζουν ιστορία, θρησκευτικά και γεωγραφία αλλά εξερευνούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την επίλυση γρίφων και προβλημάτων κοινής λογικής. 

Υπάρχουν 2 διαφορετικά θέματα, ένα για Γ' κ Δ' δημοτικού, και ένα για Ε' κ ΣΤ' δημοτικού και τα παιδιά θα έχουν ως και 2 ολόκληρες ώρες για να λύσουν όσα από τα θέματα θέλουν, όποια τους αρέσουν. Η αξιολόγηση θα γίνει από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων στην Αθήνα και όσοι πανελλαδικά θα μαζέψουν το μεγαλύτερο σκορ θα προκριθούν στην Β φάση του διαγωνισμού στην Αθήνα. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Οι θέσεις όμως είναι πολύ περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε και δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία στου σχολείου μας.
Δείτε τα περσινά θέματα ΕΔΩ!

Παρακάτω ακολουθεί το επίσημο δελτίο τύπου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις γρίφους και προβλήματα λογικής; Έχεις τη φαντασία ενός συγγραφέα; Την τετράγωνη λογική ενός μαθηματικού; Είσαι πρακτικός όσο ένας μηχανικός; Έχεις το βάθος σκέψης ενός φιλοσόφου; Τη δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη; Πόσο γρήγορα και σωστά μπορείς να πάρεις αποφάσεις;
Πόσο σίγουρος είσαι για τις δυνατότητές σου; Δέξου την πρόκληση και έλα να το ανακαλύψουμε μαζί!
Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου. Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!
Πέρυσι είχαμε 1.400 εξερευνητές που δέχτηκαν την πρόκληση του Out of the Box Challenge! Φέτος έχουμε περισσότερα εξεταστικά κέντρα, σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας! Έχουμε εμπλουτισμένη ομάδα και γρίφους που δεν μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου!

Η Α φάση του διαγωνισμού είναι στις 16 Μαρτίου και είναι ΔΩΡΕΑΝ! Κάνε την αίτηση σου μέχρι 1η Μαρτίου.

https://challenge.charismatheia.edu.gr/

Α φάση (16 Μαρτίου 2019): Περισσότεροι από 3.000 μαθητές να προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και θα απαντήσουν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα.

Β φάση (18 Μαΐου 2019): Τα παιδιά που θα διακριθούν στην Α φάση θα συμμετάσχουν σε ένα μεγάλο φεστιβάλ δημιουργικότητας. Το φεστιβάλ θα είναι με σταθμούς, σαν παιχνίδι, και οι συμμετέχοντες θα πρέπει μέσα από ατομικές και ομαδικές προκλήσεις, κατασκευαστικού χαρακτήρα, να συλλέξουν πόντους που θα αναφέρονται σε κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα, ομαδικότητα, ηγετικές ικανότητες και ικανότητα να περάσουν από την ιδέα στην πράξη.

Γ φάση (6 Ιουλίου 2019): Τα παιδιά που θα προκριθούν από τη Β φάση θα συναντήσουν τον επιταχυντή. Εκεί θα επιλέξουν ανάμεσα σε απαιτητικές αποστολές και θα κληθούν να βρουν καινοτόμες και ρεαλιστικές λύσεις μέσα σε 10 μέρες, συμβιώνοντας σε κατασκηνωτικό χώρο. Θα πρέπει να λειτουργήσουν σε ανομοιογενείς ομάδες και να διαχειριστούν δυσκολία. Θα έρθουν σε επαφή με ειδικούς που θα λειτουργήσουν ως πηγές για αυτά και θα παρακολουθήσουν workshops. Στο τέλος των 10 ημερών θα παρουσιάσουν τη λύση τους, θα μαζέψουν πόντους για την εφαρμοστικότητα της, την καινοτομία της, την επιμονή, την ανθεκτικότητα και τη συνεργατικότητά τους.

Δε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε παιδιά που βαριούνται την αποστήθιση και δε θεωρούνται καλοί μαθητές, να είναι κινητοποιημένα, να σκέφτονται και να δημιουργούν σε ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης; Δε χρειάζεται να γίνει πιο εύκολη η εκπαίδευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα και πιο ευχάριστη.
- Αλέξανδρος Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΡΥΦΗ - Τα Αγγλικά μας!