Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η διατροφική αξία του πρωινού γεύματος στην καθημερινότητά μας

Στα πλαίσια του μεγάλου πανελλαδικού πρότζεκτ “HEALTHY LITTLE EATERS” το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΟΡΥΦΉ ολοκλήρωσε άλλη μια πολύπλευρη δραστηριότητα με πολλαπλά οφέλη για τους μαθητές του και τις οικογένειές τους. 

Η αρχή έγινε γύρω στις 16 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα διατροφής, παρακολουθώντας κ σχολιάζοντας σχετικά βίντεο στα αγγλικά για την “κακιά κ ύπουλη ζάχαρη” και τη διατροφή γενικότερα. Συνεχίστηκε με τις ομιλίες της κ. Εύας Καφετζή, διακεκριμένης διαιτολόγου-διατροφολόγου, σχετικά με την «Διατροφική αξία του πρωινού γεύματος στην καθημερινότητά μας όπου πλήθος μαθητών και γονιών πήραν σπουδαίες συμβουλές για τα οφέλη του πρωινού, την ποιότητα των δημοφιλών τροφίμων και διατροφικές συμβουλές για τον συνδυασμό τροφών. Τέλος, η δραστηριότητά μας ολοκληρώθηκε με την επεξεργασία όλων των παραπάνω, την εκμάθηση του σχετικού λεξιλογίου στα Αγγλικά και Γερμανικά και την παραγωγή κολλάζ, κατασκευών και θεατρικών σκετς από τους μαθητές μέσα στην τάξη με το κάθε τμήμα.
Το κίνημα των “HEALTHY LITTLE EATERS” ξεκίνησε από την Κέρκυρα και την ιδιοκτήτρια κέντρου ξένων γλωσσών κ. Κόκκαλη Σπυριδούλα και στόχο έχει να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής σε μαθητές και γονείς. Μέχρι τώρα πάνω από 50 κέντρα ξένων γλωσσών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο συμμετέχουν με πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε την κ. Εύα Καφετζή για τον χρόνο της και τα βιβλία της με υγιεινές συνταγές  που διέθεσε δωρεάν στο ακροατήριο που παρακολούθησε τις ομιλίες. Τον Δήμο Αμυνταίου για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου. Τον Σύλλογο Γυναικών Κάτω Κλεινών «Η Δημιουργία» για την παραχώρηση της αίθουσας και την διαρκή στήριξή του. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΟΡΥΦΗ - Τα Αγγλικά μας!